Hoe bereikt De Bloemenkampen de finest green quality?

Kwaliteit is onderdeel van elke stap in het bedrijfsproces van De Bloemenkampen. Dat begint bij de inkoop van de planten die het bedrijf afkweekt. De coniferen die De Bloemenkampen oppot en op de containervelden plaatst, moeten aan een bepaalde basiskwaliteit voldoen. Op basis van kennis en jarenlange ervaring weet De Bloemenkampen de juiste producten in te kopen.

Om de groei van de planten te optimaliseren krijgt iedere plant de juiste plek bij De Bloemenkampen. In een pot van het juiste formaat – gebaseerd op de hoogst haalbare groeiverwachting – en op het meest geschikte containerveld. De velden zijn aangesloten op een digitaal aangestuurd waterrecyclingsysteem. De meeste planten worden met sproeiers in hun waterbehoefte voorzien, grotere planten hebben een druppelaar met twee, drie of vier slangetjes in de pot. Het irrigatiesysteem van De Bloemenkampen voorziet dag en nacht in de waterbehoefte van de planten en beschikt over zo’n grote capaciteit dat er niet of nauwelijks problemen met water kunnen ontstaan.

Elke plant bij De Bloemenkampen krijgt precies  wat hij nodig heeft, ook als het om kunstmest gaat. In sommige gevallen betekent dit dat de plant met de hand extra voeding krijgt. Door gecoate kunstmest gedoseerd toe te voegen – in kleine beetjes over een periode van twaalf tot veertien maanden – dient De Bloemenkampen uiteindelijk ook het gemak voor de klant. Die kan dan volstaan met het geven van water aan de afgeleverde plant. Zo optimaliseert het maatwerk van De Bloemenkampen de kwaliteit van de coniferen.

Door de soorten die dat nodig hebben te knippen, verbetert De Bloemenkampen de kwaliteit van de coniferen nog meer. Het knippen kan de maat van de plant enigszins verkleinen, maar de conifeer wordt er compacter van. Het resultaat is een mooie volle plant.

Zodra een conifeer voldoet aan de finest green quality en de gewenste maat heeft, wordt hij opgepakt en – voorzien van een etiket – geleverd aan de klant van De Bloemenkampen.

  • rgh-img
  • rgh-img1

Direct contact

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen u terug.

 
Uitgelicht product

Platycladus orient

» meer over dit product