Geschiedenis van De Bloemenkampen in vogelvlucht

Oprichter Arnold van den Berg is een geboren kweker. Als kind kweekt hij al van alles in de achtertuin van zijn vader. Hij heeft, zoals een Nederlandse uitdrukking het zegt, ‘groene vingers’.

1991

Arnold’s hobby neemt een professionele wending. In natuurgebied ‘De Bloemkampen’ koopt een neef van hem grond. De kwekerij die de ondernemende neven er starten, wordt vernoemd naar het gebied: De Bloemenkampen. Arnold’s talent en kennis – hij is opgeleid tot hovenier – en de handelservaring van zijn neef brengen het bedrijf tot bloei.

1999/2000

In de beginjaren kweekt De Bloemenkampen voor de Nederlandse markt. Aan het eind van de twintigste eeuw – Arnold runt het bedrijf dan zonder zijn neef – ontdekt de oprichter dat er kansen liggen in de export. De Bloemenkampen besluit te pionieren en gaat internationaal.

2004/2005

Coniferen, het belangrijkste product van De Bloemenkampen, doen het goed in het winterharde klimaat van Scandinavië, Oost-Europa en Rusland. Daarom besluit het bedrijf zich met name op die landen te gaan richten.

De Bloemenkampen onderscheidt zich van andere kwekers door te kiezen voor het kweken van grote potten. Het bedrijf levert met name coniferen in potten van vijf liter en groter. Door te durven kiezen voor deze specialisatie waarborgt De Bloemenkampen de topkwaliteit die het wil bieden: de beste coniferen van Europa.

2013

In 2013 helpt de verhuizing naar de Hullerweg in Nunspeet De Bloemenkampen zijn ambities nog beter waar te maken. De nieuwe locatie bestaat uit twee keer zoveel grond en door de nieuwe kwekerij op te zetten naar de normen en maatstaven van 2013 maakt het bedrijf een efficiëntieslag. En dat allemaal met het doel een nieuwe standaard te definiëren in kwaliteit: the finest green quality.

  • rgh-img
  • rgh-img1

Direct contact

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen u terug.

 
Uitgelicht product

Platycladus orient

» meer over dit product